Zamieszczone przez Paulina
syrena alrmu żre prąd? - jak ją wyłączyć?
Zwiń
X
-
syrena alrmu żre prąd? - jak ją wyłączyć?
Jak w tytule :szeroki_usmiech
Elektryk stwierdził, że na postoju w kablach do syreny alarmu płynie prąd. A że namiętnie poszukuje złodzieja pradu w moim aucie to i pytam. W innym moim wątku ktoś napisał, ze jak padnie bateria w syrenie to ona żre prąd z aku :shock: Byłoby to mocno dziwne ale kto wie...
Do samochodu dostałem takie dwie "kości" płaskie czarne (troche jak oprawka do kluczyka ale bez grotu) zakończone "wtyczka", z napisem META SYSTEM. - taki sam jak na syrenie. Czy to czasem nie jest wyłącznik syreny? Bo "gniazdko" dla tej kości w aucie znalazłem :szeroki_usmiech .
Jesli tak to jak to wyłączyć? wystarczy włożyć? zostawić czy wyjąć?
Auto kupiłem w komisie a tam nie banglali osochodzi...
Moze ktoś mnie łaskawie oświeci?
[ Dodano: Sro 17 Sty, 07 07:49 ]
niekt nic nie wie? podrzucam temat do góry bo mi zależy :wink: :szeroki_usmiech20v
-
-
W syrenie również jest akumulator o trwałości max.5 lat.Pisalem już o tym.Nie ma w tym nic dziwnego bo obydwa akumulatory są połączone rownolegle i prąd płynie z tego o wyższym napięciu do tego padniętego o niższym.Przerabiałem to w swoim aucie i zmieniłem wreszcie na syrenkę bez akumulatorka.Jak chcesz odłączyć to przetnij przewód łączący syrenkę z masą i wyłącz ją kluczykiem.Jeżeli nie masz kluczyka to sie nie przejmuj się po jakimś czasie zamilknie sama.Witek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aciuRozwiązanie hmm.. ciekawe, pytanie czy po takim zabiegu syrena nadal będzie funkcjonowaćnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Wyłączenie syreny samym kluczykiem eliminuje jedynie jej działanie dźwiękowe. Aby odciąć ją od napiecia instalacji samochodu nie obejdzie się bez odcięcia wszystkich przewodów. Odcięcie jednego będzie powodowało jej wyzwolenie.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
aciu myślę, że chyba zaganiamy się w kozi róg z tym tematem. Proponuję jednak kupić nową syrenę przykładowo
taką. Wtedy mniej popsujemy, niż więcej naprawimy.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
Komentarz